Tetris classic

Tetris is waarschijnlijk één van de spellen die iedereen kent. Er zijn dan ook weinig mensen die dit spel nog nooit gespeeld hebben. Dit komt omdat Tetris een echte klassieker is onder de behendigheidsspellen. Het is dan ook één van de oudste spellen op de computer die er bestaat, dus veel oudere mensen zullen dit spel en de speelwijze nog goed kennen. Je kwam tetris vroeger tegen in de speelhallen. Vaak naast de Random Runner (ja, je kunt 'm nog online spelen op bv de gokkast pagina) of andere gokmachine die toen ook al de gokhallen bevolkten. Maar tetris trok natuurlijk een heel ander publiek.

De spelregels

Ook al heeft bijna iedereen wel eens Tetris gespeeld, of er op z'n minst iets over gehoord, toch willen we nog even de spelregels beschrijven voor de nieuwe generatie gamers. Op het scherm is een vak te zien waarbij er constant blokken vanaf de bovenkant in het scherm vallen. Deze blokken hebben diverse vormen, waaronder een vorm van een vierkant, een L-vorm en een l-vorm. Het doel van het spel is om deze blokken horizontaal op elkaar te stapelen. Aan de hand van de pijltjestoetsen op je toetsenbord kun je de blokken alle kanten opdraaien, zodat ze aangesloten kunnen worden en er geen gaten tussen de blokken vallen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat er horizontale rijen worden gevormd, dit is ook het uiteindelijke doel, aangezien deze volle rijen verdwijnen. Als het niet lukt om de rijen vol te maken, dan zullen de blokken zich steeds hoger opstapelen, totdat het de bovenkant van het vak raakt. Zodra dit gebeurt heb je verloren en ben je game-over.

Beginner of expert?

Voordat je begint met het spel kun je je niveau aangeven. Hoe hoger je jezelf inschat hoe sneller de blokken vallen en hoe moeilijker het dus wordt. Als je laag begint, dan is het een kwestie van tijd voordat de blokken sneller gaan vallen. Hoe langer je met het spel bezig bent, hoe moeilijker het dus wordt. Zo kun je jezelf dus uitdagen om het zolang mogelijk vol te houden, wat het elke keer weer spannend maakt tijdens het spelen. Hoe meer je oefent, hoe behendiger je wordt, speel dus nu snel Tetris online. We wensen je alvast heel veel Tetris plezier