Mario

De bekendste loodgieters zijn toch wel Mario en zijn broer Luigi. Vooral Mario heeft echt naam gemaakt en is één van de populairste computerspelfiguren in de wereld. Mario staat bekend om zijn molligheid, ronde neus, witte handschoenen, zwarte snor en rode overall. Er zijn veel verschillende spellen gemaakt met Mario en zijn vrienden als hoofdrolspelers. De oorsprong van Mario ligt in Japan, waar Nintendo het spelfiguur introduceerde in een speelautomaten game. Het spel stond naast spellen als Pachinko (zie bv: Pachinkoonline.nl), gokkasten (nog te spelen op het virtuele gokkasten portaal) en natuurlijk vele andere de arcade games als pacman en donkey kong. Toch sprong Mario eruit. Vooral bij de jongere spelers. Daarmee was een perfect figuur geschapen dat als herkenningsfiguur kon dienen bij de introductie van de eerste spelcomputer van Nintendo, die bedenker.

Het verhaal

De Italiaanse loodgieter Mario woont in Mushroom Kingdom. In de meeste spellen probeert Mario te voorkomen dat Princess Peach gekidnapt wordt door Bowser. Bowser is één van de vijanden die graag over het Mushroom Kingdom wilt heersen. Naast Bowser zijn er nog andere vijanden die regelmatig in een spel voorkomen. Dit zijn Donkey Kong, Wario, Waluigi en Waria. Samen met zijn vrienden Toad en Yoshi probeert Mario de aartsrivalen te verslaan en zo de prinses te redden.

Verschillende varianten

Niet alle games met Mario erin hebben dezelfde speelstijl en verhalen. Er zijn namelijk vele verschillende varianten gemaakt met Mario in één van de hoofdrollen. Zo heb je Mario karts, waarin je tegen de andere figuren moet racen en verschillende andere actie en behendigheidsgames waarbij je in de huid van Mario of één van zijn vrienden kruipt. Er zijn niet alleen games gemaakt waar Mario een grote rol inspeelt, maar er zijn ook diverse andere producten verkrijgbaar, zoals strips, films, spellen en televisieprogramma's. Op gametoppers.nl staat het gehele assortiment aan online Mario spellen. Ga snel racen, tennissen of voetballen met Mario en zijn vrienden en versla de ergste vijanden van Mario.