Pacman classic

Iedereen kent wel het gele ronde happertje genaamd Pacman. Dit spel is een echte klassieker wereldwijd. Sinds 1980 is dit spel niet meer weg te denken uit alle topgame-lijsten. Het is zelfs het meest succesvolle computerspel aller tijden en het overtreft zelfs spellen als Street Fighter, Tetris en de Random Runner speelautomaat die vaak nast pacman in de speelhal te vinden was. Dit spel is een aanrader voor zowel oudere spelers als beginnende spelers.

De spelregels van Pacman

De spelregels van Pacman zijn zeer simpel. Het speelscherm bestaat uit muntjes en andere voorwerpen zoals diverse vruchten. Het uiteindelijke doel van dit spel is om Pacman, het gele happertje, zoveel mogelijk munten op te laten eten. Dit levert punten op. De overige voorwerpen zoals de vruchten zorgen voor extra bonuspunten. Het lastige van het spel is dat er diverse spoken rondzweven, die achter Pacman aanzitten. Zodra je in aanraking komt met één van deze spoken ben je verloren. Naast de munten en de vruchten liggen er ook nog 4 witte pillen in het speelveld. Als Pacman één van deze pillen heeft opgegeten, veranderen de spoken in een andere kleur en is het spel omgedraaid. Pacman kan op dit moment namelijk de spoken opeten. Deze periode is echter maar van korte duur, waarna de spoken weer terugkomen en je er weer voor moet vluchten. De besturing van Pacman verloopt via de pijltjestoetsen.

Verschillende varianten

Aangezien Pacman zo razend populair is, zijn er diverse varianten van het spel gemaakt. Zo zijn er spellen met andere speelvelden en dergelijke gemaakt. Deze spellen zijn ook redelijk populair, maar toch blijft het klassieke Pacmanspel het bekendste en populairste spel uit deze reeks. Heel veel Pacman plezier gewenst.